De faciliteiten van de Griffel

Hoewel de Griffel altijd bereid is op de locatie van de klant te werken, is één van de grote voordelen van het inschakelen van de Griffel, dat u gebruik kunt maken van de uitgebreide faciliteiten op het kantoor van de Griffel. U hoeft dan geen werkplek te reserveren en u kunt profiteren van de nieuwste programma’s en apparatuur, waarvan het voor u misschien (nog) niet interessant is om die aan te schaffen. Voor het up-to-date houden van haar kantoor heeft de Griffel de beschikking over een algemeen adviseur met jarenlange ervaring in de automatisering. De belangrijkste faciliteiten van de Griffel worden hieronder kort besproken. Dit is slechts om u een indruk te geven: dat een bepaald product of pakket hier niet genoemd wordt, wil niet zeggen dat het niet bij de Griffel aanwezig is. Wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met de Griffel.

De basis: een aantal snelle computers

De Griffel beschikt over twee snelle desktops. Eén ervan wordt vooral gebruikt om nieuwe software uit te testen, zodat het dagelijkse werk hierdoor zo min mogelijk verstoord wordt. Deze PC dient ook als uitwijk bij problemen met de eerste PC.

Beide desktops zijn voorzien van een grote monitor, zodat het werken met gecompliceerde opmaak en grote grafische bestanden geen problemen oplevert. Ook zijn alle computers met elkaar, en met het Internet, verbonden d.m.v. een snel lokaal netwerk.

Tevens bezit de Griffel twee laptops, zodat het kantoor van de Griffel uitgebreid kan worden tot op de locatie van de klant, of op een andere externe plaats. Hierdoor is de Griffel niet alleen flexibel qua werkplek, maar ook qua werktijden.

In- en uitvoer

Het uitwisselen van bestanden met klanten en leveranciers (zoals drukkers) kan op vele manieren gebeuren. Bestanden van beperkte grootte worden vaak per e-mail verstuurd. Voor grotere bestanden is het uiteraard mogelijk om ze uit te wisselen op een CD of DVD of via filesharing. De Griffel kan ook bestanden lezen en schrijven op USB-sticks en op alle gebruikelijke formaten flash cards.

Tekst kan digitaal verwerkt worden in alle gebruikelijke bestandsformaten. De Griffel beperkt zich niet tot de Microsoft Office suite, maar ondersteunt ook de OpenOffice en WordPerfect suites. Tekst die aangeleverd wordt op papier, wordt met behulp van een scanner en professionele OCR-software snel en nauwkeurig geconverteerd naar een tekstbestand dat verder verwerkt kan worden.

Audio kan digitaal aangeleverd worden, o.a. in de bestandsformaten WAV en MP3. Deze bestanden worden verwerkt met zelf ontwikkelde transcriptiesoftware of met spraakherkenningssoftware. De Griffel kan echter ook compactcassettes en Philips minicassettes verwerken. De Griffel beschikt hiertoe over drie verschillende typen dicteeruitwerkapparaten.

Afdrukken gebeurt bij de Griffel met een snelle laserprinter. Deze printer levert een haarscherpe afdruk op papier van allerlei soorten en maten. Eén van de belangrijkste eigenschappen van deze printer is dat hij kan werken met PostScript. PostScript is een standaard voor paginaopmaak, die de basis vormt voor veel professioneel drukwerk.

Ook het inbinden van uw rapporten en brochures is mogelijk bij de Griffel. De Griffel kan bijvoorbeeld uw rapport voorzien van een ringband en een doorzichtige kunststof kaft. Ook is het mogelijk om brochures te maken met nietjes in de rug. Uiteraard wordt ook de afwerking, zoals schoonsnijden, uitstekend verzorgd.

Betrouwbaarheid, continuïteit en vertrouwelijkheid

Betrouwbaarheid is ook bij de uitrusting van het kantoor van de Griffel een belangrijk punt. Dit blijkt o.a. uit de beschikbaarheid van een speciale desktop voor het testen van software en als uitwijksysteem. Ook wordt er elke werkdag een back-up gemaakt van alle werkbestanden. Deze back-up wordt on-site, maar los van de PC, bewaard. Naast deze dagelijkse back-up wordt er regelmatig een CD gebrand met de bestanden van de Griffel. Deze CD wordt off-site bewaard.

Om de privacy van u en uw bedrijf te waarborgen, worden bij de Griffel standaard al uw documenten met gevoelige en vertrouwelijke informatie door een papiervernietiger gehaald, voordat ze worden weggegooid.